Олимпиакос осъществи мечтата си и стана вторият гръцки тим в историята,

...
Олимпиакос осъществи мечтата си и стана вторият гръцки тим в историята,
Коментари Харесай

Олимпиакос си заслужи мечтания финал в Атина

Олимпиакос осъществи фантазията си и стана вторият гръцки отбор в историята, който стига до край на европейски клубни шампионати, откакто победи с 2:0 Астън Вила на " Георгиос Караискакис " в реванша от полуфиналите на Лига на конференциите.

Тимът на Хосе Мария Мендилибар справедливо е на край, откакто отстрани с общ резултат 6:2 четвъртия в Премиър лийг. В мача за трофея, който по щастливо стичане на събитията ще се играе в Атина, Олимпиакос ще спори с Фиорентина. Иначе през днешния ден Аюб Ел Кааби, който бе отбелязал хеттрик на " Вила Парк ", рано-рано умъртви очакванията на гостите за поврат, откакто се разписа още в десетата на минута. В 79-ата мароканецът довърши бирмингамци с петия си гол в тяхната врата. Вила владееше повече топката, само че по този начин и не успяваше да сътвори задоволително голови положения, предава Спортал. 

Гърция ще има първи тим на край в европейски клубен шампионат от 1971 година, когато Панатинайкос загуби от Аякс финала за КЕШ. След като през предишния сезон Мендилибар завоюва Лига Европа със Севиля, в този момент испанецът ще има късмет да победи и в Лигата на конференциите. Астън Вила, който се завърна в Европа след 14-годишно неявяване, пък има да направи и последната крачка към това да приключи в топ 4 в Премиър лийг и през идващия сезон да играе в Шампионската лига.

Мендилибар бе направил единствено една смяна в съпоставяне със състава, който стартира на " Вила Парк ". Левият бек Франсиско Ортега пропусна дуела поради травма, като мястото му бе заето от Кини. Аюб Ел Кааби очаквано водеше офанзивата, а Поденсе и Фортунис му помагаха по фланговете.

Голямата вест в състава на Астън Вила бе, че Емилиано Мартинес, който пропусна последните два мача поради травма, се завърна измежду титулярите. Мати Кеш пък размени контузения Морган Роджърс. Това бяха двете промени, които направи Унай Емери спрямо дуела с Брайтън през уикенда
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР